طراحی سایت رستوران
مراحل ثبت سفارش طراحی سایت رستوران
طراحی سایت رستوران شاید یکی از جذاب ترین زمینه های طراحی سایت برای مشاغل مختلف باشد. غذا همیشه به عنوان بخش جدا نشدنی زندگی ما انسانها بوده است. تنوع غذاها در هر کشور و با هر نوع فرهنگ غذایی، آنقدر زیاد است که گاهی انتخاب برای افرادی که برای اولین بار قصد امتحان کردن غذاهای ویژه یک کشور را داشته باشند، بسیار سخت می شود. در گذشته در رستوران ها، بخش عظیمی از جذب مشتری و کمک به فرآیند انتخاب غذا، بر عهده منوهای کاغذی یا بروشورها بود. اما با حضور کامپیوتر در بطن زندگی افراد، تهیه منوهای دیجیتالی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت. از این رو بسیاری از صاحبان رستوران ها، به فکر طراحی سایت برای رستوران یا فست فود خودشان جذب افتادند و به نوعی کسب و کار خود را بر بستر آنلاین نیز فعال کردند.
چرا طراحی سایت رستوران؟
امروزه کمتر کسب و کاری را می بینید که در فضای مجازی، دارای سایت، کانال یا پیج اینستاگرام نباشد. رستوران ها و فست فود ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این موضوع که همه ما روزانه بخش قابل توجهی از زمان خود را صرف گشت و گذار در اینترنت میکنیم، قابل چشم پوشی نیست. کسب و کارهای موفق، از همین نکته برای بهتر دیده شدن خدمات خود استفاده می کنند. یک رستوران ممکن است در یک محله و برای افراد آن محله شناخته شده باشد و خدمات بسیار خوبی را نیز ارائه بدهد اما سایر افراد شهر، بدون تبلیغ این رستوران را نشناسند. تبلیغ های قدیمی که به صورت بنر یا بروشور یا تراکت هستند، معمولا بازدهی گذشته را ندارند. اما با حضور در فضای اینترنت و طراحی یک وبسایت زیبا بازدهی و مشتریان رستوران شما می تواند به شکل شگفت انگیزی افزایش یابد.
طراحی سایت برای رستوران چقدر زمان می برد؟
پاسخ این این سوال به عوامل زیادی بستگی دارد. زمانی که شما سفارش طراحی سایت رستوران را ثبت می کنید، معمولا طراح با شما تماس خواهد گرفت. او در مورد اینکه چه سایتی مدنظر شما است و چه امکانات اختصاصی را می خواهید در سایت خود داشته باشید، با شما صحبت خواهد کرد. معمولا بازه زمانی برای طراحی سایت رستوران می تواند از حداقل 3 هفته تا حداکثر 2 ماه باشد. سایتی که در حداقل بازه زمانی طراحی میشود، معمولا ساده ترین حالت طراحی سایت رستوران است و شامل امکاناتی مانند منو اصلی و امکان ثبت سفارش و … خواهد بود. اما بعضی از صاحبان رستوران ها، طراحی منحصر به فرد یا بر بستر خاصی به غیر از وردپرس را در نظر دارند. طبیعتا طراحی چنین سایتی، مستلزم همکاری یک تیم قوی خواهد بود و پروسه ای زمان بر است.
هزینه طراحی سایت رستوران
همانطور که گفتیم، برای طراحی سایت رستوران ، حالات بسیار متنوعی وجود دارد و با توجه به امکاناتی که در هر حالت و با توجه به خواست مشتری، به سایت اضافه خواهد شد، قیمت طراحی سایت رستوران نیز متفاوت می شود. به غیر از درخواست مشتری، عوامل دیگری نیز بر قیمت طراحی سایت رستوران تاثیر دارند. این عوامل عبارتند از :
سایت استاتیک یا داینامیک
تمامی سایت ها در اینترنت، در یکی از دو دسته بندی سایت استاتیک یا داینامیک قرار می گیرند. سایت های استاتیک، برای اعمال هرگونه تغییرات در ظاهر و یا ساختار سایت، نیازمند مراجعه به طراح خواهند بود. این سایت ها به عبارتی خشک هستند. در مقابل، سایت های داینامیک که به سایت های پویا نیز شهرت دارند، برای تغییر در محتوای سایت، نیازی به برنامه نویس یا طراح ندارند و شما با استفاده از پنل مدیریت سایت، می توانید محتوای سایت را تغییر دهید. سایت هایی که با وردپرس طراحی می شوند، از دسته سایت های داینامیک هستند.
هاست
هاست به تعبیر ساده تر، مانند هارد کامپیوتر است اما این حافظه برخلاف هارد کامپیوتر، برای شما قابل دیدن و یا لمس کردن به شکل فیزیکی نیست و شما صرفا از فضایی که در اختیارتان میگذارد استفاده می کنید. در هاست، هر اطلاعاتی که مربوط به سایت باشد، نگهداری می شود. معمولا افرادی که به تازگی متقاضی طراحی سایت رستوران هستند، بهتر است از هاست هایی با حجم کمتر استفاده کنند تا هزینه نهایی طراحی سایت رستوران کمتر شود.
واکنش گرایی سایت
واکنش گرایی یا ریسپانسیو بودن یک سایت، به معنایی توانایی تطبیق سایت با دستگاه های متفاوت مانند تلفن همراه، کامپیوتر، تبلت و… است. حتما بارها برایتان پیش آمده است که به سایتی در مرورگر کامپیوتر مراجعه کنید و زمانی که با مرورگر گوشی، سراغ آن سایت می روید، بخشی از امکانات سایت برای شما نمایش داده نشود یا سایت بهم بریزد. دارا بودن واکنش گرایی برای یک سایت نوعی امتیاز محسوب می شود. از طرفی اعمال این ویژگی در مراحل طراحی سایت رستوران، می تواند زمان طراحی و هزینه نهایی را افزایش دهد.
زبان سایت
وجود 2 یا چند زبان در یک سایت رستورانی، به معنای اعمال این زبان ها بر روی کل محتوای ارائه شده در سایت خواهد بود. این موضوع باعث افزایش زمان طراحی سایت رستوران و همچنین بالا رفتن قیمت آن خواهد شد. ولی توجه داشته باشید مه با داشتن یک سایت چند زبانه برای رستوران خود شانس جذب مشتریان خارجی را افزایش خواهید داد.
CMS سایت
سیستم مدیریت محتوا، بستری است که به شما اجازه مدیریت محتوای داخل سایت و بروزرسانی آن را می دهد. این سیستم مدیریت محتوا می تواند از بین نمونه های آماده مانند وردپرس، جوملا، دروپال و شاپیفای که در این بین، وردپرس از سیستم های مدیریت محتوا رایگان است، انتخاب شود و یا به صورت ویژه و از صفر برای سایت شما برنامه نویسی شود. انتخاب هر یک از این موارد، می تواند بر روی هزینه نهایی سایت شما تاثیر بسزایی داشته باشد. البته معمولا برای طراحی سایت رستوران از وردپرس استفاده می شود که در مقایسه با سایر سیستم های مدیریت محتوا، از بستر قوی تر و البته بدون هزینه برخوردار است.
امکانات و یا طراحی های اختصاصی
بعضی از مشتریان طراحی سایت رستوران ، ممکن است امکانات ویژه ای مانند پشتیبانی آنلاین یا طراحی های گرافیکی به خصوصی را برای سایت خود در نظر داشته باشند. این موضوع تیم طراحی را گسترده تر خواهد کرد و طبیعتا زمان و هزینه بیشتری را برای طراحی منو رستوران و سایر امکانات سایت، نیاز خواهد داشت.